دوشنبه 20 آذر 1396 ساعت 22:05

طراحی و ساخت ابرخازن توسط پژوهشگر واحد علوم و تحقیقات

برای اولین بار در خاورمیانه، پژوهشگر پسادکترا واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی موفق به ساخت ابرخازن برپایه نانولوله های کربنی شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از واحد علوم و تحقیقات، دکتر لیلا فکری اول پژوهشگر پسادکتری فیزیک این واحد در رابطه با پژوهش خود، گفت: با رشد جمعیت، مصرف بیش از پیش انرژی و محدود بودن منابع نفتی، نیاز به منابع دیگر انرژی برای جایگزین شدن احساس می شود. اخیراً تلاش­های قابل توجهی در تحقیق و توسعه انرژی کارآمدتر بر روی دستگاه­ ها و سیستم­ های ذخیره سازی انجام شده است.

وی ادامه داد: یکی از روش های ذخیره­ سازی، دستگاه ابرخازن است که با عنوان خازن­ های الکتروشیمیایی یا فراخازنی شناخته شده ­اند. ابرخازن­ ها را می­ توان در انواع برنامه­ ها کاربردی در ذخیره­ سازی انرژی به طور مستقل و یا به صورت ترکیبی با باتری ­ها یا سلول ­های سوختی بکار برد.

دکتر فکری اول با بیان اینکه مزیت‌های اصلی ابرخازن­ ها را می­ توان تعداد دفعات شارژ و دشارژ، ظرفیت ذخیره‌سازی بالای انرژی و بازه­ های گرمایی عملکرد وسیع دانست، تصریح کرد: تفاوت عمده ابر خازن­ ها و باتری­ ها در مدت زمان شارژ شدن و همچنین تکرار آن است که تحت مکانیزم جابجایی بار صورت می­ گیرد.

وی ادامه داد: به­ خاطر جابجایی سریع بار­ها، ابر خازن­ ها می‌توانند در مدت چند ثانیه کاملاً شارژ شوند و همچنین فعل و انفعالات الکترواستاتیکی کاملاً معکوس‌پذیر هستند. بنابراین ابر خازن­ ها قابلیت تکرار (شارژ شدن مجدد برای دفعات زیاد) خوبی دارند که این خود باعث می­ شود طول عمر آن‌ها زیاد شود.

دانشجوی پسادکتری واحد علوم و تحقیقات گفت: در حال حاضر در ارتباطات بیسیم قابل حمل، منابع تغذیه صنعتی، ذخیره‌سازی انرژی با راندمان بالا برای وسایل نقلیه الکتریکی و وسایل نقلیه الکتریکی هیبریدی استفاده می‌شود.

به گفته دکتر فکری اول، از آنجایی که ابر خازن­ ها گران هستند، باید بتوان آنها را ارزان تولید کرد، بنابراین هم باید از مواد ارزان قیمت استفاده کرد و هم باید با روش­ های ساخت ارزان آنها را تولید کرد.

محقق واحد علوم و تحقیقات افزود: در این پروژه سعی شده است با استفاده از کاغذ معمولی و نانو مواد مختلف یک ابرخازن کاغذی ساخته شود که هم ارزان قیمت و هم سازگار با محیط زیست است. چنین پروژ­ه­ایی با این مشخصات و ویژگی برای اولین بار در خاورمیانه صورت می­گیرد و دارای اهمیت بسیار بالایی در صنایع مختلف دارد. این پروژه با استاد راهنمایی دکتر محمود قرآن نویس رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما انجام گرفته است.
   1396/5/11 11:39

نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
* متن کامنت :

خانه چاپ ارسال به دوستان نسخه متنی کوچک کردن متن بزرگ کردن متن دانلود خروجی پی دی اف خروجی میکروسافت ورد
0/10 (تعداد آرا 0 نفر )